Onze werkwijze

Onze werkwijze

Je krijgt van ons een toestemmingsformulier dat je kan doornemen en naar waarheid dient in te vullen.
Als je 16 jaar of ouder bent, mag je dat formulier zelf invullen, als je jezelf maar kan legitimeren met een geldig identiteitsbewijs.
We controleren je identiteitsbewijs, geven alvast wat uitleg en stellen wat vragen om te bepalen wat je precies wilt.

Als je nog geen 16 bent, of je je ID niet bij je hebt, dient één van je ouders fysiek in de shop toestemming te verlenen door zich te legitimeren en het formulier in te vullen en te ondertekenen. Schriftelijke of mondelinge toestemming via de telefoon wordt dus niet geaccepteerd!

Terwijl je het formulier invult, worden voorbereidingen getroffen om te kunnen piercen.
Als alles goed is, en we de piercing kunnen zetten, wordt de huid rond de plek waar de piercing moet komen schoongemaakt met een ontsmettingsmiddel. Dan wordt er indien mogelijk met een lampje gekeken naar de plek waar je de piercing wilt hebben. Dit om te zien of er eventuele bloedvaatjes of andere potentiële redenen zijn om de piercing op een andere plaats te zetten. Er worden dan één of meer stipjes gezet met een stift op de plekken waar de piercing kan worden gezet.  Je kan via een spiegel kijken of je de piercing daar wilt, of iets hoger, lager of opzij. De keuze van het sieraad kan invloed hebben op de plek waar er wordt gepierct, en de plek waar gepierct wordt, kan ook invloed hebben op het type of de grootte van het sieraad dat er in kan.

Als je tevreden bent met de plaatsing, wordt een steriele chirurgisch stalen klem of een steriele wegwerp klem met een driehoekige of ronde opening geplaatst.
Voor het piercen wordt een steriele naald gebruikt, die als je er klaar voor bent erdoor wordt geduwd.
Adem gewoon rustig door je neus in, rustig via je mond uit, maak je niet druk, en dan valt het over het algemeen enorm mee.

De naald wordt gelijk verwijderd, waarna er een kunststof buisje achterblijft. Hierdoor kunnen wij het sieraad plaatsen.
Als dat gedaan is, wordt indien nodig de plek van de piercing even gestelpt, waarna er een klemballetje of één of meer opdraaiballetjes worden geplaatst, waardoor de piercing op zijn plek blijft zitten. Als dit gedaan is, wordt de piercing behandeld met Prontolind nazorgspray en je krijgt de nazorg informatie nogmaals te horen.

Indien nodig kan je nog even rustig blijven zitten of liggen, en kan je eventueel wat water, appelsap, cola, ijsthee, of druivensuiker nemen.
Je moet het rustig aan doen, en niet gelijk je jas aantrekken en de deur uitgaan voordat je er klaar voor bent.

Je krijgt de nazorg instructies ook op papier van ons mee, zodat je precies weet wat je allemaal wel en niet mag doen tijdens de genezing van de piercing. Bewaar deze nazorgflyer goed, en volg alle instructies trouw op, om te voorkomen dat je met een infectie of andere problemen komt te zitten.
Heb je dan alsnog vragen? Stuur dan SVP een WhatsApp bericht naar het nummer dat ik onderop je nazorgflyer heb aangestipt.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende piercings:

 • Oorlel
 • Oor (kraakbeen)
 • Neus
 • Wenkbrauw
 • Navel
 • Tepel*
 • Lip
 • Tong
 • Intiem*

* Uitsluitend op afspraak na overleg

Wij zetten bepaalde piercings niet, waaronder:

 • Prince Albert
 • Ampallang
 • Apadravya
 • Tongue web
 • Venom bites

Deze piercings zijn riskanter, of hebben verhoogde kans op uitgroei, dus daarom zetten wij deze NIET. Heb je één van deze piercings wel elders laten zetten, dan verzoeken we je om deze dus ook bij die piercer te laten verwisselen, of voor problemen naar de originele piercer te gaan! Wij kunnen je hier NIET mee helpen.