Piercing Methodes

Piercing Methodes

Je kan bij oorlelpiercings ervoor kiezen om de piercing te laten zetten door middel van een doordruk systeem ("schieten"), of om je te laten piercen met een naald.
Als je ervoor kiest om de piercing te laten "schieten", dan krijg je een dunner sieraadje, dat ± 0,64 - 0,85 mm dik is. Het nadeel van hiet laten "schieten" van een piercing, is dat de vlindersluiting op een variabele afstand geplaatst wordt, en je deze bewust of onbewust te strak kan aandrukken, waardoor er minder ruimte is voor eventuele zwelling.

Het voordeel van het piercen met naald is dat je later meer keuze hebt qua sieraden. Daarnaast zit er geen scherp achterkantje met vlindersluiting aan de piercing, zoals dat hij het schieten wel het geval is. Bij piercen met naald is het sieraad 1,2 mm of 1,6 mm dik, en heb je de keuze uit een staafje met een balletje of plat achterkantje, of een ringetje. Het sieraad is bij het piercing met naald bij ons altijd minimaal 10mm lang, of langer indien de plek dat vereist. Dit om te voorkomen dat een piercing te strak komt te zitten.

Dames vinden het vaak fijner om een subtieler sieraadje te hebben, dus wordt er meestal een 1,2 mm naald gebruikt, tenzij het voor die piercing gebruikelijk is dat je een 1,6 mm sieraad gebruikt. Tong-, tepel-, navel- en intiem piercings worden standaard met een 1,6 mm naald gezet, bij Septums kan je kiezen of je een 1,2 mm of 1,6 mm sieraad wilt. De meeste sieraden die wij los verkopen zijn 1,2 mm of 1,6 mm dik, maar we hebben ook wel 0,8 mm en 1,0 mm sieraden.

"Schieten" mag uitsluitend in oorlellen of de dunste delen van het platte kraakbeen, zoals bij een Helix. Tragus piercings mogen dus nooit geschoten worden! Geeft een piercer aan dat hij of zij je tragus of conch piercing kan schieten? Ga dan snel de shop uit! Dit is namelijk niet toegestaan.

Het is aan te raden om neusvleugel piercings met naald te zetten, omdat je die sieraadjes minder makkelijk kwijtraakt. "Nose screws", continuous rings, of sieraden met scharniertjes zijn NIET geschikt als eerste sieraad! Sowieso moet je nooit "continuous" rings gebruiken, omdat de opening in de ring nooit volledig dicht is, en je daardoor eerder risico loopt dat je het sieraad verliest, nadat je piercing al langere tijd deels is dichtgegroeid. Of, je kan er meer schade mee aanbrengen.

Pierct iemand vanuit huis, controleer dan of deze persoon wel een vergunning heeft!

Als een juwelier of andere shop zegt dat "schieten" van piercings niet mag, kan het zijn dat ze bedoelen dat zij die piercings niet mogen zetten met doordruksysteem of "pistool, omdat zij niet door de GGD hiervoor zijn gekeurd. Zij hebben dus geen vergunning om dit te doen.
Wij hebben ervoor gekozen om geen helix of neuspiercings meer te schieten.