Tips en advies

Tips & advies

Denk altijd goed na voor je een piercing laat zetten.
Als je immuunsysteem bezig is om een infectie te bestrijden, je zwanger of ziek bent, je bloedverdunners of andere medicatie gebruikt die bloedverdunnend werken, of je alcohol hebt gedronken, kan je het zetten van een piercing beter uitstellen.

Ben je van plan om op korte termijn op vakantie te gaan, stel het zetten van een piercing of nemen van een tattoo dan liever uit tot na je vakantie, of zorg er op zijn minst voor dat je de nazorginstructies goed opvolgt en je voorkomt dat je infecties oploopt. Neem in dat geval een degelijk nazorgproduct mee en bewaar en gebruik deze volgens de gebruiksaanwijzingen.

Op een vakantiebestemming (zeker in een tropisch land) een tattoo of piercing nemen is niet aan te raden, omdat je niet weet hoe de controle in dat land geregeld is, en welke wetgeving daar van toepassing is. Daarnaast moet je bij een pas gezette tattoo of piercing blootstelling aan o.a. zon en zwembad- of zoetwater voorkomen. Urenlang in een vliegtuig zitten met een pas gezette tattoo op bijvoorbeeld een onderbeen of voet, die je tijdens de vlucht niet degelijk kan verzorgen, vergroot de kans op problemen.

Als je werk doet of een opleiding volgt waarbij een piercing op een bepaalde plek mogelijk niet is toegestaan, vraag het beter eerst op je werk of op school of het mag, om te voorkomen dat je de piercing na het zetten gelijk weer moet verwijderen.
Het steeds in- en uitdoen van een pas gezette piercing is niet aan te raden, want dit komt de genezing van je piercing niet ten goede, en het vergroot de kans op infecties of andere nadelige gevolgen, omdat je er steeds met je vingers aan zit en de piercing feitelijk steeds stress ondervindt.

Als een piercer je een bepaalde piercing afraadt, neem dat advies dan serieus... Als je ondanks een negatief advies alsnog een piercing laat zetten, terwijl de omstandigheden er niet ideaal voor zijn, riskeer je allerlei onnodige ellende, die simpel kan worden voorkomen.

Raadpleeg desnoods je tandarts, huisarts of behandelend arts van tevoren, om navraag te doen of de piercing die je in gedachte hebt in jouw geval aan te raden is.

Bepaalde piercings hebben verhoogd risico op uitgroei, vooral als je de nazorginstructies negeert on onjuist opvolgt. Wij geven hierop geen garantie.
Door ervoor te kiezen om deze piercings alsnog te laten zetten, dien je rekening te houden met eventuele uitgroei.